Поиск по этому блогу

понедельник, 31 октября 2011 г.

Для тех, кто знает латвийский

Palīdzēs iekarot Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas tirgus

Jebkura uzņēmuma viens no pamatuzdevumiem, ieejot jaunā tirgū, ir klientu piesaistīšana, kas vismaz līdz šim prasīja gana daudz laika un cilvēku resursu. Tomēr, iespējams, šī situācija mainīsies, jo tik tikko savu darbu ir sākusi mājas lapa www.seldon.lv, kurā ir apkopota informācija par iepirkumiem un uzņēmumiem Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā. Lai noskaidrotu, kādu labumu no šīs informācijas platformas var gūt uzņēmēji, portāls Nekrize.lv uz sarunu aicināja vienu no projekta realizētājiem, SIA Imperum pārstāvi Kasparu Rozenkopfu.



„Tā kā jau piecus gadus nodarbojamies ar iepirkumu monitorēšanu Baltijas valstīs, radās ideja papildināt piedāvājuma klāstu. No sākuma raudzījāmies Rietumu virzienā, bet beigās sapratām, ka tepat kaimiņos ir perspektīvi tirgi, kas ir gana tuvi un pazīstami. Meklējot iespējas Austrumos, uzrunājām Krievijas Elektronisko Iepirkumu Platformu Asociāciju un tajā ietilpstošo uzņēmumu AC Fonds, kas uztur sistēmu Seldon 2010. Šī sistēma apkopo informāciju gan par Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas valsts un komercstruktūru iepirkumiem, gan piedāvā apjomīgu uzņēmumu datubāzi (aptuveni 3 miljoni kontaktu). Vienojoties par sadarbību esam sistēmu pielāgojuši Latvijas tirgum, tādejādi kļūstot par tās vienīgo izplatītāju Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Šajā sistēmā katru dienu vidēji tiek publicēti pieci līdz septiņi tūkstoši jaunu iepirkumu konkursu. Salīdzinājumā, apkopojot informāciju par visām trim Baltijas valstīm, mājas lapā www.iepirkumi.lv katru dienu vidēji parādās 200 jauni iepirkumi.

Runājot par uzņēmēju ieguvumiem, pirmkārt, gribētos izcelt plašo uzņēmumu kontaktu bāzi, kas ikvienam pakalpojuma lietotājam tagad būs pieejama. Otrkārt, sistēmā ir apkopota negodprātīgo uzņēmumu datu bāze, līdz ar to, meklējot jaunus sadarbības partnerus, uzņēmējs varēs pārliecināties vai potenciālais partneris ir gana uzticams. Tāpat sistēmā tiek piedāvāta bankrotējošo uzņēmumu kustamās un nekustamās mantas izpārdošana, ko uzņēmēji varēs izmantot iegādājoties izejvielas vai ražošanas iekārtas par zemākām cenām. Visbeidzot visi uzņēmumi, kas lieto sistēmu, tajā izvieto savu produktu mazumtirdzniecības cenas, kas savukārt ļauj viegli un ātri uzzināt konkurentu vidējo cenu līmeni.

Tā kā esam vienīgie šīs sistēmas izplatītāji ES reģionā, protams, domājam iet arī ārpus Latvijas, tomēr pašlaik koncentrējamies uz vietējo tirgu, jo, pirmkārt, jau vēlamies atvieglot eksportēšanu un klientu piesaistīšanu Latvijas uzņēmējiem.

Tāpat tapšanas stadijā ir līdzīga sistēma par Eiropas Savienības valstīm, ko plānojam pabeigt līdz šā gada beigām.”

LASI VISU, KO RUNĀ EKSPERTI

Комментариев нет:

Отправить комментарий